голова щуки - 1 шт картопля - 2-3 шт морква - 1 шт ріпчаста цибуля - 1 шт лавровий лист - 1-2 шт щуча ікра - за смаком зелень кропу - за смаком зелень петрушки - за смаком спеції для риби - на смак сіль - за смаком
Cпосіб приготування
У великої щуки відрізати голову. Ретельно її помити, вирізати зябра і ще раз помити. Покласти в каструлю, залити водою і варити з додаванням солі протягом 1 години.
Після чого голову щуки вийняти з бульйону, остудити і відокремити м'ясо від кісток. Бульйон процідити і повернути в каструлю.
Нагріти до кипіння, покласти нарізану великою соломкою очищену і помиту картоплю, терту моркву, нарізану півкільцями очищену цибулю і щучу ікру. Додати спеції і лавровий лист. Варити до готовності картоплі.
Потім покласти відокремлену від кісток голови м'якоть і зняти юшку з вогню. Покласти подрібнену зелень і вийняти лавровий лист. Розлити юшку в глибокі тарілки і подати на стіл.